България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутатът от БСП Таско Ерменков остава в президентската надпревара

Името му не е било съобщено заради "техническо недоразумение", поясни Ерменков пред Bulgaria ON AIR

04.08.2016 | 09:18 Редактор: Мария Аладжова
Депутатът от БСП Таско Ерменков остава в президентската надпревара

Депутатът от БСП Таско Ерменков обяви, че остава сред потенциалните президентски кандидатури, издигнати от левицата. По-рано се появи информация, че Еременков няма да е сред номинираните. Той отрече това в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR: 

"Видимо БСП е наистина значима партия в българския политически живот, след като едно такова техническо недоразумение предизвиква такъв интерес. Така се е случило, в деня, в който председателят на БСП Корнелия Нинова излезе с изявление, че е позвъняла на всеки един от кандидатите, номинирани от партийните редици на БСП. Предполагам, че е било решено, може би да се обадят на първите 10 по брой на номинациите, аз съм номер 13 сред партийните номинации", поясни Ерменков.

Запитан какви качества трябва да притежава бъдещият държавен глава, народният представител посочи, че освен патриот, социално чувствителен и дипломатичен, следващият президент трябва да бъде и "евроскептик, за да защитава националните интереси".

Ерменков подкрепи и излъчената от БСП номинация на командира на ВВС ген. Румен Радев.

"Той е достоен офицер, това, че е номиниран за кандидат-президент е признание за неговите граждански позиции", коментира той.

Що се отнася до номинациите на ГЕРБ, депутатът заяви, че не изключва вариант за потенциална кандидатура на министър-председателя Бойко Борисов.