България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стоянка Мутафова се колебае за турнето в САЩ

"Зависи от настроението и от състоянието ми", сподели актрисата пред Bulgaria ON AIR

01.08.2016 | 11:08 Редактор: Мария Аладжова
Стоянка Мутафова се колебае за турнето в САЩ

На 94 години обичаната българска актриса Стоянка Мутафова си пожелава най-вече здраве и щастие за дъщеря ѝ - Мария Грубешлиева, или Муки, както я наричат всички.

"Госпожа стихийно бедствие" застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да разкаже повече за предстоящото турне в САЩ и Канада, за което се оказа, че има известни колебания:

"Притеснява ме, че пътят е тежък, а аз вече съм на години. Шест пъти съм ходила. "Г-жа стихийно бедствие" е играно там. Те сега ни викат, чакат ни пак. Отсега говорят, че са пълни салоните, а аз нямам никакво желание", заяви Мутафова.

"Не знам дали ще стигна дотам. Зависи от настроението ми и от състоянието ми", добави тя.

Според планираното спектаклите трябва да се проведат в Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго, Монреал и Торонто, а заминаването от България е на 21 септември.

Легендарната артистка сподели, че вече не се вълнува от политика както преди, но със сигурност ще гласува на предстоящите президентски избори и има конкретни предпочитания, които запази в тайна.

А за любимата изиграна от нея роля разказа, че винаги ще си спомня момента, в който е била похвалена от съветския режисьор Марк Захаров за превъплъщението си в Ана Андреевна в постановката "Ревизор".

"Той ми даде криле да вярвам в себе си. И винаги, когато работя нещо, ако не ми тръгне, винаги се сещам за него", разказа Мутафова.

Актрисата сподели и подробности около обира в дома ѝ, който беше извършен докато тя и Муки са били в Германия.

Чуйте пълния разговор във видеото: