България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

42 са вече жертвите на кървавия атентат в Турция

Над 200 са ранените, а поне 40 от тях са в тежко състояния, съобщи специалният пратеник на Bulgaria ON AIR Методи Владимиров

30.06.2016 | 09:15 Редактор: Ирина Георгиева
42 са вече жертвите на кървавия атентат в Турция

42 са вече жертвите на терористичната атака в сърцето на Истанбул. Това са съобщили турските власти, заяви специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Турция Методи Владимиров. По думите му над 200 са ранените, а поне 40 от тях са в тежко състояние.

"Официално беше оповестена и една от версиите за случилото се, според която един от атентаторите камикадзе е имал за цел да заблуди службите на летището, влизайки през входа на един от Терминалите. Това обаче не се случва и той не успява да ги заблуди. Той е засечен още на първия пропусквателен пункт на входа на летището. Така се стига и до трагичната развръзка, при която трите камикадзета се самовзривяват", обясни Владимиров.

Допреди няколко години бяхме много добре и всичко беше спокойно, но напоследък има поредни атентати, след които сме длъжни да се съобразяваме с някои неща като например - с кой ходим, къде ходим, в какви райони, заяви български журналист, който живее от дълги години в Истанбул. По думите му целите на терористите са да всяват страх и правят атентати в такива райони, в които се събира повече народ.

"Мисля, че полицията ще се справи. Вчера гледах, че по всички летища ще се слагат специализирани отряди, които ще проверяват повече и ще предотвратят тези неща. Не губим надежда", добави той.

Турското правителство е твърдо решена да се справи с този проблем, отбеляза още журналистът.