България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как да поддържаме здраво тялото си?

Йогата ни учи как да живеем по-добре, посочи инструкторът Яна Данаилова в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

22.06.2016 | 10:00
Как да поддържаме здраво тялото си?

"Йогата е древно учение за здраве. Представлява комплекс от физически движения и дихателни практики", обясни за зрителите на Bulgaria ON AIR йога инструкторът Яна Данаилова.

Тя смята, че благодарение на йогата, хората успяват да постигнат баланс и хармония на ментално, физическо, емоционално  и духовно ниво. "Успяваме да се освободим от стреса, да освободим напрежението, а физическите упражнения правят по- здраво и младо нашето тяло", обясни Данаилова. 

По думите й йогата ни учи как да живеем по-добре и да уважаваме всички около нас. 
"Йогата е в състояние да подобри живота ни и да ни направи по- щастливи", категорична е гостенката. Тя добави още, че режимът на хранене също е много важен. 

"Целта на фестивала, който организираме във Варна, е да споделим с хората, които са причините и подбудите да изберем веганството като начин на живот. То не е просто режим на хранене, а философия на живот", посочи Данаилова. Тя уточни, че да се лишиш от продукти, съставени от животински произход, е  въпрос на лично решение.

 Данаилова препоръчва йогата да се практикува всяка сутрин, на гладно, като се прогонват всички грижи и проблеми, а  мислите да бъдат насочени само към тялото.