България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Обичайните заподозрени" с нов албум и концерт през юни

Какво е да напишеш текст за песен на Лили Иванова, разкри Стефан Вълдобрев в ефира на Bulgaria ON AIR

21.03.2016 | 13:15 Редактор: Ирина Георгиева

От известно време "Обичайните заподозрени" записват албум, който ще бъде представен в НДК през юни. Това съобщи българският актьор, композитор, автор, изпълнител на песни и филмов режисьор Стефан Вълдобрев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Все още се подготвяме, така че е рано да кажем датата на концерта, уточни Вълдобрев.

"Трудно се събираме, тъй като всеки е на различни места, но вече сме преполовили записите и смятам, че до месец - два трябва да сме свършили и да сме готови с новата дългоочаквана продукция.За работно заглавие ... мислих "Сняг над Сахара", но няма да е това. Много е литературно. Това ще бъде албум, който включва 7-8 нови песни и синглите от последните години", посочи той.

Усилията са насочени към това да си пуснеш парчетата в колата и 40-50 минути да няма спад в настроението - да бъде позитивно и приповдигнато, отбеляза творецът.

"Оказва се от 15 години нямаме нов албум с нови песни. Когато през 2001 г. излезе "Пропаганда, хромозоми, силикон" - това беше последният албум с песни. След това аз направих 2-3 албума с театралната си музика и тогава много работех. След това излезе саундтракът на "Пансион за кучета". Направих още около 3-4 музики за филми със Симфоничен оркестър. Някои от тях излизаха като някакви сингли, но албум с нови песни не съм правил, така че това ще бъде първият след 15 години", припомни той.

Още по темата

Актьорът трябва да е универсален, но се изисква малко повече, когато трябва да го съчетава с писане на театрална и кино музика.

"Изисква се денонощието да има 25 часа и много търпение и отдаденост. Ако трябва да съм честен в последно време нещата не ги правя паралелно, а на някакви периоди. Примерно театрална музика не съм писал отдавна, именно защото започнах с много кино да се занимавам. И с ролите в киното и музиката - гледам да ги степенувам нещата. Това е причината, заради която не сме имали толкова дълго албум с песни", посочи той.

Най-новото и това, което предстои, е концертът на телевизия ММ в НДК в петък 25 март, съобщи още Вълдобрев.

"Светът се промени радикално. Мисля, че има много талантливи деца, които пеят прекрасно, но прекалено много внимание обръщат на това как се пее, а не какво. Освен това времената вече са други. В края на 90-те години имаше някаква позитивна енергия в целия свят. Всички живеехме с усещането, че нещо добро предстои да се случи. В момента има една тревожност в целия свят и това се отразява. И да искаш да направиш позитивно парче, когато цялата енергия е отрицателна, е трудно", отбеляза той.

Какво е да напишеш текст за песен на Лили Иванова, разкри Вълдобрев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Последните 2-3 месеца от миналата година бяха впечатляващи за мен. Това беше нещо изключително специално за мен и ново. На съвсем друго ниво и класа. Лили Иванова е артистът в чистия му вид без никакви компромиси и условности. Понеже моят подход и философия към работата е точно такава и въобще към професионализма. Лесно е, когато човек знае какво точно търси, как се обсъжда всяка една думичка и знае какво иска - предстои ми днес да чуя финалния запис", коментира той.