България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще може ли Кунева да бяга на две писти?

Предложението Даниел Вълчев да бъде номиниран за поста въобще не е поставяно на масата за обсъждане, заяви Д. Делчев

01.02.2016 | 16:55 Редактор: Ирина Георгиева
Ще може ли Кунева да бяга на две писти?

Меглена Кунева увери, че ще се справи с поста министър на образованието, както и с антикорупционния закон. Това съобщи секретарят на ПГ на РБ Димитър Делчев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той добави, че предложението Даниел Вълчев да бъде номиниран за поста въобще не е поставяно на масата.

"Кунева беше член на Кабинета и има сериозни отговорности. Например антикорупционният закон е много сериозна писта, която тя да тича. Антикорупционният закон не мина на първо четене в зала миналата година, но това не беше благодарение на това, че Законът е лош, а по-скоро опозицията успешно успя да внесе страх в някои от управляващите - АБВ и ПФ, че този закон ще ги удари. При втория път на внасянето на този закон, както и премиерът пое ангажимент, той трябва да бъде успешен." - поясни Делчев.

Кандидатурата на господин Вълчев също е много добра, посочи Делчев.

"За мен е един от най-успешните министри на образованието, имайки предвид, че по негово време се случи реформата, която в момента функционира, но в крайна сметка върви се към запазване на някакви баланси в правителството и от страна на РБ, и от страна на ДБГ, така че предложението на Меглена Кунева беше това, около което успяха да се обединят целият РБ. Предложението за г-н Вълчев въобще не беше поставено на масата, за да се види кой и как би гласувал." - отбеляза Делчев.

Има наистина важни задачи, които трябва да се решат в образованието като учебниците и учебните планове за I и за V клас, заяви Делчев. Той подчерта, че когато започне новата учебна година тези учебници трябва да са написани и да са добри.