България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Божидар Чеков: Няма паника сред жителите на Франция

Журналистът заяви, че французите имат доверие на държавните силови органи

19.11.2015 | 09:50 Редактор: Мария Аладжова
Божидар Чеков: Няма паника сред жителите на Франция

Доверието на французите в полицията се е увеличило - това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR журналистът Божидар Чеков. Той се включи пряко от Франция, за да коментира настроенията в страната след провелата се вчера спецакция в Сен Дени. Чеков опроверга информацията за паника и тревожност сред гражданите.

Има 20-30% отменени резервации по хотелите, но това за сега е нормално. Няма чувство на паника и страх, добави още той.

Хората приветстват взетите мерки за сигурност, както и системната проверка на документи - нещо, на което преди са гледали с неохота. По думите на Чеков френските власти са можели да предвидят атаките, но са били ограничавани от законодателството:

Службите не можеха да действат по начина, по който действат в момента, защото имаше административни пречки. Благодарение на обявеното извънредно положение те могат да правят обиски без да се обръщат към прокурори и магистрати. Поради тази причина срокът за извънредно положение се увеличава на три месеца, а може и повече да се увеличи.

За финал на разговора журналистът заяви, че е напълно уверен в действията на френската полиция, по думите му разузнаването работи отлично. 

Целия разговор чуйте в следващото видео: