България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Цв. Кирилова: Децата трябва да се проворикат, за да имат интерес към образованието

Има предмети като шахмата, които могат да се въведат като свободно избираеми в училищата за раздвижване на ума и логиката, посочи в Сутрешния блок на телевизия България Он Ер председателят на Сдружение „Азбукари“ Цвета Кирилова

06.05.2015 | 11:19 Редактор: Радослава Димитрова
Цв. Кирилова: Децата трябва да се проворикат, за да имат интерес към образованието

Трябва да провокираме мисленето на децата и да създаваме образователни механизми, които да извеждат най-доброто от тях. Това коментира в ефира на телевизия България Он Ер Цвета Кирилова от Сдружение „Азбукари“. Тя даде пример с шахмата, който е една интересна и приятна игра, която развива логическото мислене у децата.

Кирилова представи образователната игра „Букварино“, която е проект на сдружението. Тя помага на децата, под формата на игра, да се запознават с известни личности от българската история. Играта дава основни познания на децата по правопис и правоговор, както и по история. „Букварино“ може да се използва и от малцинствените групи и чужденци, допълни Кирилова.

За 24 май Денят на българската просвета и култура от Сдружението предвиждат официална презентация на проекта „Букварино“, както и песен, свързана със словото и писмеността.