България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

13-ата "Нощ на звездите" обещава невероятен спектакъл в името на децата

Изключителни циркови артисти ще се включат в световното шоу на Енчо Керязов

30.05.2024 | 11:51 Редактор: Тодор Петров

Бляскавата "Нощ на звездите" се завръща в София. Световното шоу на Енчо Керязов се организира ежегодно и вече 13 години подкрепя успешните български децата. Събитието ще се проведе на 1 юни в "Арена София". Най-успелите в своята област деца имат възможността да блестят до големите имена от световната и българската сцена. 

"Всичко върви по план, дори изпреварваме предвиденото по график. Единствените артисти, които очакваме днес да пристигнат, са сестри Колеви, които пристигат от Лас Вегас. Очакваме и творческия директор на "Цирк дю Солей", той пристига също днес със своя екип", каза Енчо Керязов в студиото на "България сутрин".

По думите му залата ще се превърне в детска площадка, където всички деца и възрастни ще могат да помечтаят и да се забавляват, да се смеят заедно. Керязов е убеден, че всички ще излязат от залата променени, вдъхновени и много по-вярващи в утрешния ден.

Единствената награда "Златен клоун" България печели през вече далечната 1980 г. Повече от 40 години по-късно сестри Колеви също печелят наградата, което е изключително признание за уменията им. Те ще бъдат над 300-те участници, които ще излязат на сцената в София.

"Ако цирковото съсловие има свой дом, успехите ще бъдат още по-големи. Българската държава няма никакво участие в успеха на сестри Колеви. Бащата е Милчо Колев - бивш гимнастик, работил съм с него", поясни легендата в цирка. 

"Изключително радостен съм, че тези артисти от цял свят ни напомнят, че няма малки и големи държави. Горд съм, че такива световни имена идват в България", изтъкна Керязов пред Bulgaria ON AIR

Той призна, че заради субективния фактор е много труден подборът на отличените деца. Над 1000 са кандидатурите през годината, а наградният фонд ще бъде еднакъв - 5000 лв. парична стипендия. От тази година има и нова награда - за "Млад иноватор".

Специална награда за висок борбен дух ще получи отбор по хокей на трева от Пловдив, който е съставен от деца със специални образователни потребности. Щангистът Карлос Насар също ще получи награда по време на грандиозното шоу.

Енчо Керязов отбеляза, че фокусът е върху постиженията в спорта, но съобщи, че децата от категория "образование" се реализират най-лесно.

А от около два месеца екипът на "Нощ на звездите" вече подготвя следващото събитие. Основните неща са на 90% готови, спектакълът отново ще бъде в София. Оказва се, че най-голямата зала в България се оказва малка за хората, които искат да присъстват, сподели Керязов.  

Гледайте целия разговор във видеото.