България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ангел Дюлгеров представи "Космическо привличане" и албума "Самсара"

"Лили Иванова е много взискателна, предимно към себе си", каза Ангел Дюлгеров

23.05.2024 | 11:52 Редактор: Искра Ангелова

Китаристът, продуцент и аранжор Ангел Дюлгеров представя първата си песен "Космическо привличане" от новия албум, озаглавен "Самсара".

"За всички ни е важно любовта да бъде по-силна от страха във всяко едно отношение. В тази песен се чудя дали човек може да опитоми любовта, дали може да опитоми това силно чувство, което ни обзема - понякога е его, понякога е любов. Човек си мисли, че има контрол, доста пъти се подготвя за тези моменти, но в повечето случаи като че ли нещо в главата ни дърпа конците и нещата не се случват така, както ние сме си ги представяли", каза Дюлгеров в студиото на "България сутрин".

Слушателите могат да намерят плочата му в по-големите вериги, а албумът му е във всички музикални платформи.

"Плочата от много време насам преживява страхотен ренесанс, много хора си купуват музика на плочи. Имам грамофон вкъщи. Това е една от най-приятните емоции - да си пуснеш един албум на плоча, и звученето е много по-различно. А "Самсара" е кръговрат на живота - това, което постоянно ни кара да седим и въртим колелото, за да стигнем донякъде, но в повечето случаи се оказва, че сме в началото", допълни продуцентът за Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че разликата, работейки за себе си, е в това, че той не се съобразява с нищо.

"Оставям сетивата ми да работят свободно и се опитвам да не се ограничавам дали то ще слушаемо или не, дали ще се разбере или не. Искам свободно да мога да изразя себе си. Креативният процес е много интересен. Когато двамата артисти седнат да работят, това е обмен на енергия и идеи. Създаването на музика не е просто да седнеш и да изсвириш нещо, това е доста сложен процес, който слушателите не познават", каза Ангел Дюлгеров.

Гостът отбеляза, че работата му с артисти като Лили Иванова и Любо Киров го е изградила като артист.

"Лили Иванова е много взискателна, предимно към себе си. По този начин тя задава начина на работа", призна той.

Представянето на албума ще бъде в края на есента. Ще има два концерта в София и Пловдив.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа