България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Конна база "Ахил" набира средства за площадка с уреди за деца

Необходими са около 50 000 лв. за реализирането на проекта, сподели Ваня Тодорова

23.05.2024 | 11:39 Редактор: Елеонора Танева

Екипът на новата конна база "Ахил" организира кампания за събиране на средства за изграждане на детска площадка с уреди за деца със и без специални потребности. 

"Целта на съоръжението, което предвиждаме да е повече от 100 кв.м, е да дадем възможност на всички деца да изгарят заедно. Постоянно си говорим за приобщаване, толерантност, разбиране, но когато тези деца не се срещат едни с други това няма да са случи на думи", каза основателят на конната база Ваня Тодорова в студиото на "България сутрин". 

Заедно с конната и ерготерапия, която ще се провежда и в новата конна база, идеята е там да има и голяма детска площадка за организиране на събития. Проектът е насочен и към родителите на деца със специални потребности, които да могат да разширят социалните си контакти.

"Кандидатствахме по програма към фонд "Социална закрила" - изграждане и поддържане на материална база, но не бяхме допуснати дори до оценка. Затова сега разчитаме на дарения. Нужни са около 50 000 лв. Голям е призивът ни и към корпоративни дарители", заяви Тодорова. 

Чрез ефира на Bulgaria ON AIR тя уточни, че някой може да се ангажира с дарения по конкретно направление - ударопоглъщаща настилка, въртележка. В проекта всеки компонент е с конкретна цена, която включа доставка и монтаж.

"Терапевтичната работа си е целево насочена, с конете с ерготерапевтичните уреди. Обединението на двете терапевтични практики дава много ползи", допълни Ваня Тодорова. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа