България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Синя България" преследва влизане в НС и промяна в посоката на страната

Ние сме равноотдалечени и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ, заяви Петър Москов

16.04.2024 | 10:52 Редактор: Тодор Петров

Местната коалиция "Синя София", която издигна проф. Вили Лилков за кандидат за кмет на София, се разширява и става "Синя България". 

"Синя България" е обединение - десен консервативен политически съюз. "Синя София" беше усилие за обединение на малкото останали партии, които защитават десен дневен ред. За първи път от много години хората, за които "дясно" и "синя идея" не са просто думи, успяха да се зарадват на видим резултат с групата на "Синя София" в СОС. Амбициите са да дадем ключ за безизходицата и да извадим хората от обращение. Разширяваме партийния състав с още политически партии. Много от хората в листите са без пряка партийна ангажираност", заяви председателят на Консервативно обединение на десницата д-р Петър Москов в "България сутрин".

Според него на предстоящите избори на 9 юни ще има цели двама победители - "същите тези, които направиха разсипия от всичко, до което се докоснаха". 

"Ние сме равноотдалечени и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ. Характеристиката на тази сглобка ГЕРБ - ПП-ДБ са четири: категорична лява политика; ясно следване на ляво-либералната европейска политика; взривиха и унищожиха понятието "евроатлантизъм"; направиха ДПС възможен партньор на евроатлантическо правителство", подчерта Москов пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че колаборация с "Възраждане" е невъзможна, а от "Синя България" са с ясното съзнание, че не са и няма да бъдат най-големите и победителите на изборите. 

"Ние сме хората, които могат да бъдат дясното лепило - около десни икономически решения, политика, която защитава националното, преосмисляне на разказа евроатлантизъм като защитаване на чужди интереси. ГЕРБ желанието е да стоим на едно място. ПП е утопичният детски разказ, че само с една крачка трябва да прескочим 100 метра. Едното е неприемливо, второто е невъзможно. Можем да бъдем дясното лепило, което да върне България към истински икономически и ценностен път", каза още Москов.

По думите му "Синя България" има ясна програма като контрапункт на споразумението на сглобката и се явява като алтернатива на сглобката и на лявата алтернатива.

"Войната е на прага ни, това изисква ясни решения и ясно мнозинство. Стоим твърдо зад тезата за образователен ценз за гласуване. На тези хора българското законодателство не им дава да карат мотор, но им дава възможност да изберат министър-председател. Уверен съм, че ще прекрачим прага и че България трябва да има посока.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа