България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Теодора пусна дебютен фолклорен албум: "Либе ле" е сбъдната голяма мечта

Не съм знаела, че имам този талант да създавам музика, сподели певицата

13.03.2024 | 11:48 Редактор: Тодор Петров

Излезе дебютният фолклорен албум на певицата Теодора. Изпълнителката влиза и в ролята на автор на част от песните в албума "Либе ле".

"Най-накрая го осъществих и всички хора могат да го видят и чуят. Заснела съм голяма част от песните към този албум. Тази година правя 20 г. на сцена и съм много щастлива, че мога да държа това бижу в ръцете си. Беше сбъдната голяма мечта", сподели Теодора в студиото на "България сутрин".

Певицата определя "Либе ле" като една от най-хубавите и танцувални песни в албума, затова и заглавието му носи именно нейното име. 

"Всички са хубави, те са ми като деца. Има македонски песни, тракийски, странджански. Закърмена съм с народната музика, завършила съм музикално училище с народно пеене. След това съм била доста години в хор и в ансамбъл "Странджа". Все го отлагах този фолклорен албум, но накрая събрах смелост. Не съм знаела, че имам този талант да създавам музика. Доста от песните в "Либе ле" съм ги създала аз", разказа Теодора за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Певицата отбеляза, че най-много чувства себе си и се пренася в друг свят, когато пее фолклорни песни. 

"Ще се видим скоро" е първата песен, която създадох, музиката е моя. Текстът е много емоционален, той е на емигрантска основа. Аз съм го преживяла това, 8 години бях зад граница. Липсваха ми семейството и музиката", каза още Теодора.

По думите ѝ българският фолклор от няколко години е в разцвета си. 

"Това е и времето, в което мога да представя моите песни и хората да чуят как пея народна музика. От Бургас съм и най-много в сърцето ми е странджанската музика. "Пирин фолк" е несравнима магия, хората много добре ме приеха. 8 години не бях стъпвала на тази сцена, но се отпуснах и дадох сърце и душа", сподели Теодора.

Гледайте целия разговор във видеото.