България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група "Конкурент" 37 години на сцена: Рокаджиите пуснаха албума "По трудния път"

Фронтменът Емил Анчев: Бихме експериментирали с изпълнители от всякакви други жанрове, нямаме граници

29.11.2023 | 09:11 Редактор: Тодор Петров

Рок група "Конкурент" представя своя 10-и юбилеен албум, който носи заглавието по "По трудния път". Дискът включва 11 студийни версии и 3 бонус живи изпълнения на емблематичните песни на групата - "Дай ми време", "Мама" и "Сбъдната мечта". 

"Този албум сме го направили на две части. Първата е това, което смятаме, че трябва да свирим - по-мелодично и по-олекотено. Втората част има тежки песни за по-хард публика. 37 години хич не е лесно да се задържиш като група. Музикантите винаги са с голямо его, конкуренцията е голяма... В България има много добри групи, с повечето сме в чудесни отношения. Говорим за лоялна конкуренция, всеки се опитва да настигне другия", каза фронтменът на групата Емил Анчев в "България сутрин". 

Той е създател на групата и основната тежест през годините пада на неговите плещи.

"Имам поддръжниците в лицето на други музиканти, които са ми помагали. Знам какво ми е коствало за личния живот и времето със семейството ми, но не съжалявам и бих го повторил. Взимали сме нови попълнения, сегашният пианист е от 5 години в групата. Има нужда от освежаване на кръвта", сподели още Анчев пред Bulgaria ON AIR.

"Имаме и песен с Криско, за мен беше много интересно. За един ден песента имаше 100 хил. гледания, харесваме си парчето. Бихме експериментирали с изпълнители от всякакви други жанрове. Нямаме граници. Бихме работили и с певец, който пее народна музика", сподели фронтменът на "Конкурент". 

Групата се включва и в благотворителни каузи, а с новия албум отправя послание към публиката, че музикантите са родени за рок.

Официалната промоция на новия им албум се е състояла преди дни в Димитровград. Такава предстои и в София на 26 януари в Sofia live club. Ще изпълнят песните от новия албум, както и вечните хитове на групата.

Гледайте целия разговор във видеото.