България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"За любовта и най-смешната нощ" с участието на Цветана Манева

Боряна Братоева, Силвия Петкова и Петър Антонов разказаха за новата постановка на Яна Борисова

27.11.2023 | 10:00 Редактор: Ивета Велева

С наближаването на коледните празници драматургът Яна Борисова отново подарява на публиката едно вълшебно преживяване наречено "За любовта и най-смешната нощ".  В него главни действащи лица са актьорите Боряна Братоева, Силвия Петкова и Петър Антонов, които дадоха подробности в "България сутрин".

Боряна  призова зрителите, които искат да дойдат на това представление, да заповядат малко по-рано пред Младежкия театър, и да се запознаят и с друга постановка на Яна Борисова, а именно "Място наречено другаде". Постановката е носител на наградата "Икар" и "Аскеер" за 2023 година за драматургичен театър. "Място наречено другаде" ще бъде представяно за първи път на е на 1 декември в Младежкия театър "Никола Бинев" от 19 ч. 

Постановката "За любовта и най-смешната нощ" засяга любовта и нейните прояви.

 "Любовта е обединител на всичко", отбеляза Петър Антонов. "Най-хубавото, което зрителите могат да очакват на 29 декември, са новите текстове на Яна Борисова, забавни, смешни и много вълнуващи. Основната тема ще е любовта и всички смешни моменти, в които попадаме, когато сме влюбени", добави той.

"Яна пише много вълнуващо и красиво. Драматичните моменти за героите от постановката се превръщат на сцената в много забавни, това е майсторството на Яна Борисова. Дълбоките човешки чувства са излети комично. За мен е изключителна радост, че съм поканена да участвам в тази постановка. Посланията в текста на Борисова са много дълбоки и докосващи човешкото", посочи Силвия Петкова.

Цветана Манева се завърна на сцената по молба на Яна Борисова, за да участва в тази постановка. Актьорите споделиха, че са много благодарни за това, че могат да бъдат на една сцена с нея.

Представлението ще се състои на 29 декември в Sofia Live club от 20 ч. Важно е хората да се снабдят с билети предварително, защото се изчерпват бързо, припомни Петкова.

В постановката ще участват актьорите: Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Петър Антонов, Силвия Петкова, Лили Гелева, Христо Петков, Радена Вълканова, Тодор Дърлянов, Боряна Братоева и Дарин Ангелов

"За мен е изключително вълнуващо да участвам в тази постановка, защото ние като актьори преживяваме всяка емоция на сцената", каза Боряна Братоева пред Bulgaria ON AIR

Силвия Петкова покани зрителите с думите: "За да говорим за любовта, а не за битовизми. Защото емоциите са общочовешки и общовалидни, независимо в коя точка на света си и си струва да се говори за тези чувства, емоции и ситуации. А най-хубавото при Яна Борисова е, че тя обхваща множество случки в любовта."

"Любовта е единственото нещо, което смисъл", допълни Петър Антонов "Не трябва да спираме да си говорим за любовта, защото има винаги още какво да се каже", завърши Братоева. 

Гледайте целия разговор във видеото.