България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

От утре температурите рязко се повишават, дъждовете започват след седмица

От неделя стартира постепенно захлаждане с увеличение на облачността, съобщи синоптикът Петър Янков

19.10.2023 | 09:25 Редактор: Тодор Петров

Рязка промяна на времето през последните дни. Температурите се понижиха сериозно, но се очаква ново затопляне в следващите дни.

"От утре рязко се повишават температурите. В градове като Ловеч, Велико Търново и Русе температурите ще достигат 31-32 градуса. От неделя започва постепенно захлаждане с увеличение на облачността и превалявания в западните райони. Температурите ще бъдат между 20 и 27 градуса, понеделник и вторник постепенно ще се понижават", прогнозира синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

В събота времето ще бъде по-подходящо за туризъм в планината, но проблем ще бъде силният вятър - до 15 метра в секунда. Топлият вятър ще се усеща по северните склонове на планините.

Обикновено октомври е динамичен месец по отношение на температурите, няма нищо необичайно. В цяла Европа времето е по-динамично, стана ясно още от думите на синоптика пред Bulgaria ON AIR.

"Температурите ще са по-ниски през следващата седмица, мъглите ще са често явление през първата половина. От четвъртък следващата седмица започват дъждове, които ще продължат до събота. В събота ще превалява сняг по високите части на планините, но няма да се задържи. В населените места не се очакват снеговалежи", каза още Петър Янков.

Гледайте целия разговор във видеото.