България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Град на неслучили се сгради и случили се ремонти": Етюдите на София през обектива на Иван Шишиев

"Впечатли ме храмът "Свети Седмочисленици". Той ме накара да се влюбя в столицата", сподели фотографът

26.09.2023 | 10:00 Редактор: Толя Стоянова

Фотографът Иван Шишиев не спира да търси и улавя красотите на големия град. Той показа етюдите на София с новата си фотокнига.

"Разглеждам каква е София в едно денонощие, като разбира се, снимките не са правени в едно денонощие, правени са в последните десет години. Идеята вътре е да се покаже, че София е един град, който живее постоянно в един и същи ден, в един и същи нюанс и този нюанс, въпреки всичко, се променя всяка секунда. София не е градът, който е бил преди пет години, дори преди шест месеца", каза фотографът Иван Шишиев в студиото на "България сутрин".

"Тръгваме от рано сутринта с един изгрев, преминаваме през булевардите, преминаваме през сутрешните мъгли, преминаваме през детайли, истории, стигаме до вечерната и нощната фотография, рано сутрин как трамваят, който се използва и за снегорин, преминава през града в три часа", разказа Шишиев.

По думите му София е град мозайка. "Оформен е. Не е типичният европейски град. Впечатли ме храмът "Свети Седмочисленици". Той ме накара да се влюбя в София и да остана", каза фотографът в ефира на "Bulgaria ON AIR".

За него София е история на всеки ъгъл - "град на неслучили се сгради и случили се ремонти". 

Запечатаните кадри се дължат на добър график и планиране. Шишиев е на мнение, че няма такова нещо като случайна фотография. 

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.