България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Първи учебен ден с кауза: В Кюстендилско даряват парите за цветя на пострадалите по Южното Черноморие

Така децата ни получават най-добрия урок, коментира Юлиана Борисова

11.09.2023 | 09:39 Редактор: Михаела Димитрова

Училища в Кюстендил и Дупница излязоха с апел да не се купуват цветя за първия учебен ден, а средствата да се дарят в помощ на пострадалите от наводненията по Южното Черноморие.

"Целта на нашето училище е да се отзоваваме на подобни апели и каузи, като организираме такива инициативи, в тях се включват както деца, така и родители, колеги. Търсим да показваме на децата добрия пример, който те да последват", обясни директорът на ОУ "Св. Климент Охридски" в Дупница Юлиана Борисова в "България сутрин".

По нейни думи инициативата се прави вече втора година.

"Миналата година се включихме със същата инициатива, като помогнахме на пострадалите села в Карловско, а тази година средствата, които съберем, ще дадем на селата и всички курорти от Южното Черноморие, които пострадаха от стихийното бедствие", каза още Борисов пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че в дарението може да се включат не само родители, но и всички граждани, които имат желание.

"При стартирането на учебната година на входа, където е самата церемония по откриването, е поставена кутия, в която може да постави средства всеки, който пожелае. След това, в присъствието на родители от обществения съвет, кутията се отваря, съставя се протокол и средствата се превеждат на посочената банкова сметка в Царево", обясни директорът.

"В град Дупница повече училища подкрепят тази инициатива, убедена съм, че това ще бъде кауза, която ще обедини много училища в България и детски градини. Наистина тези хора в момента имат нужда от нашата помощ. Така децата ни получават най-добрия урок", посочи Борисова.

И добави, че нейното училище е напълно готово за първия учебен ден, а вниманието трябва да се съсредоточи към онези училища, които все още не могат да започнат нормално учебната година.

Гледайте видеото с целия разговор.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Да обясни точно за какво бяха похарчени миналата година парите......?Точен отчет с документи. Сигнализирай за неуместен коментар