България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Йордан Марков отбелязва 10 години на сцена с трети самостоятелен албум

Певецът представи съдържанието на "Красива си, Любов"

12.07.2023 | 09:31 Редактор: Тодор Петров

Певецът Йордан Марков представя третия си самостоятелен албум "Красива си, Любов". Освен това изпълнителят празнува 10 години на сцена.

В студиото на "България сутрин" той сподели, че създаването на албума е отнело няколко години, а слушателите вече са чували някои от песните в него.

"От началото на тази година успяхме да създадем още 7-8 песни и така да станат общо 12, за да се затворят в мой трети самостоятелен албум. Тепърва започваме клипирането на по-голямата част от песните. Невинаги съм твърдял, че всяка песен от моя репертоар е част от мен и изключителна лична. Всеки един от слушателите може да открие себе си в посланието на стиховете", разказа Марков за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Певецът посочи, че песните в репертоара му като кавър версии с нови аранжименти, са онези, които са му помогнали в израстването и са го вдъхновили. 

"Решил съм да ги представя през моята гледна точка и звучащи в малко по-съвременен вариант. Хората много харесват новите аранжименти и не правят сравнение с оригинала, приемат ги като нещо ново и добро, което да продължи мисията на популярните песни", поясни Марков.

Той изтъкна, че е изключително щастлив, че има възможността да работи с най-големите професионалисти в музикалния стил, в който твори.

Изпълнителят подготвя турне, което ще започне през есента, а в края на годината ще има голям концерт в София. 

Гледайте целия разговор във видеото.