България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Посрещаме юни с валежи и градушки, кога ще е подходящо да отидем на море?

През уикенда ни чакат температури до 25 градуса

01.06.2023 | 07:41 Редактор: Искра Ангелова

Днес ще има повече слънце в източните райони, но следобед облачността ще се увеличава и в западните части отново ще превалява и прегърмява. По-интензивни ще бъдат на юг от Благоевград. Валежите ще продължат и в следващите дни. Това каза синоптикът Петър Янков за "България сутрин".

"В събота ще има значителна облачност, няма да бъде подходящо за високо планински туризъм, билата и върховете ще бъдат в облаци. Температурите в населените места ще бъдат около 20-22 градуса до 25 в крайните южни и североизточни райони", допълни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че при нашите южни съседи температурите ще бъдат над 25 градуса.

"В събота главно в западните части от нашата страна ще вали, също така малко по-слаби валежи се очакват в Дунавската равнина. Неделя ще бъде с по-малко облаци, но за сметка на това в следобедните часове облаците, които ще се развиват над западните части, ще бъдат по-мощни и ще дадат по-интензивен валеж. В източните части облачността бързо ще се разкъсва и намалява", коментира още синоптикът.

По думите му температурите плавно ще се повишават.

"Валежите ще продължат и следващата, като по-интензивни ще бъдат в средата на седмицата. Тогава ще има и гръмотевици, както и условия за градушки, след което постепенно ще се успокояват, но ще присъстват главно в планинските райони от Западна България. Температурите ще се движат от около 22 до 26 градуса", добави Петър Янков.

И подчерта, че все пак юни месец ще се движи със значителни валежи.

Гледайте целия разговор във видеото.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа