България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Симеон Владов за постановката "Гласове под наем" и света на дублажа

Ще бъде открехната вратата към случващото се в звукозаписното студио

02.05.2023 | 10:00 Редактор: Михаела Димитрова

Постановката "Гласове под наем" ни пренася в света на дублажа. В нея ще бъде открехната вратата към това какво се случва в звукозаписното студио. Както в живота всичко е с предварително начертан график, но забавното идва, когато всичко се обърне наопаки.

"Играем постановката в "Театро отсам канала" тази вечер от 19:30 часа. Тази пиеса е написана от актьори от дублажа", каза актьорът Симеон Владов в "България сутрин".

Той добави, че пиесата се развива в звукозаписно студио и е направена по забавен начин, като в нея има и доста измислици. В ролята на тонрежисьор зрителите ще могат да видят известния режисьор и актьор от театър "Възраждане" - Христо Станчев. "Ние играем със собствените си имена", обясни Владов.

По негови думи не всеки актьор, завършил НАТФИЗ или занимаващ се активно с театър, може да дублира и озвучава филми. "Това е специфична работа, освен хубав глас, трябва да имаш чувство за ритъм, да си музикален, да може да се поправяш", разясни Владов пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че постоянно получава запитвания от млади хора, които искат да се занимават с дублаж. Ако те имат таланта, биват одобрени и взети на работа.

Гледайте целия разговор във видеото.