България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

С музика в сърцето: 15-годишната Стефани Ангелова покорява световните сцени с гласа си

"Автор съм на песните си, изливат емоциите си в дневник", разказа младата певица

25.04.2023 | 09:40 Редактор: Петя Кръстева

Талантливата млада певица Стефани Ангелова печели награда след награда от международни музикални форуми в чужбина. Тя е само на 15 години и вече създава авторска музика и работи по музикални проекти с колаборация с изпълнители от Япония, Корея, Великобритания и Америка. 

Занимавам с пеене от 4-годишна. Тогава баба ми запали в мен желанието да се занимавам с музика. Започнах с уроци по пиано, но един ден реших да изненадам мама с песен. Тогава осъзнах, че това е нещото, което ме кара да се чувствам най-щастлива. Постепенно  пеенето се превърна в сериозна част от ежедневието ми - започнах да ходя по различни форуми, фестивали и конкурси в страната и чужбина. Имала съм възможност да се представя в Русия, Италия, Испания и Полша. Това разказа младата певица Стефани Ангелова в студиото на "България сутрин".

Тя започва да пише авторска музика преди 2 години заедно със свои приятели от различни страни, както и да работи с композитори. 

"The Weeknd и Ариана Гранде са голяма част от моя живот. Всеки път, когато се съмнявам в себе си или се чувствам тъжна, си пускам тяхната музика и ми дават вдъхновение", коментира Ангелова. 

Младата певица издаде, че работи по новата си песен с композитора Биляна Ангелова. Тя ще носи името "Твоите очи" и ще излезе в близките няколко месеца. 

"Обикновено аз съм автор на песните си. Имам дневник, в който изливам всичките си емоции. Черпя вдъхновение от различни автори и цитати, които съм прочела през деня. Пиша и на английски, и на български. Влияя се от последната книга, която съм прочела", изтъкна гостът.

Ангелова определи своя вокален педагог Георги Янков като строг, но и забавен човек. 

"Когато трябва да работим и да бъдем сериозни, той е моят най-голям критик, както и подкрепа", поясни певицата, която може да свири и на пиано, и на китара.

Гледайте целия разговор във видеото.