България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Едно необикновено животно: Котаракът Румен има 60 хил. последователи във Facebook

Котаракът се интересува от политика и обожава да похапва лаврак

11.04.2023 | 09:02 Редактор: Тодор Петров

Интернет е място, където хората могат свободно да изказват мнението си и да изразяват себе си. Социалните мрежи са платформа, чрез която мнозина могат да станат популярни по бърз и лесен начин. Все повече животни обаче стават известни благодарение на публикациите си.

Най-известният инфлуенсър котарак - Румен, живо се интересува от политика, или по-точно от такава, която ще му позволи евтино да си купува любимия лаврак, а стопанката му да живее добре. 

Негов стопанин е Наталия Атанасова, архитект и собственик на бутик за дамски дрехи. Тя стои и зад блога на котарака Румен. 

"Страницата му във Facebook всъщност я направих 2017 година през лятото. Нямаше никаква конкретна причина. Взех си коте и като всеки собственик се чувствах абсолютно задължена, отговорна пред обществото аз всеки ден да го снимам и да публикувам в моя личен профил неговите снимки с безценна информация за неговото благосъстояние", разказа тя за Bulgaria ON AIR.

Румен има близо 60 хиляди последователи във Facebook, а постовете му събират хиляди харесвания, макар и да са неграмотно написани, тъй като не е ходил на училище.

"Много бързо тя набъбна. В началото бяха само моите приятели, но до няколко месеца вече бяха 10 хиляди и тогава вече си помислих: Явно тази котка ще става звезда", сподели още Наталия. 

Котаракът се интересува от политика и дори празнува шестия си рожден ден на изборите на 2 април. Фотогеничният котарак има две издадени книги и прави календари, с които забавлява своите фенове.

"Напоследък всичко е предимно политика, предимно спорове, всеки на всеки е обиден за всичко. В нашата страница опитвам да съм далеч от политиката и да предлагам на хората само неща, които да ги разтоварват и забавляват. Те чувстват това място като остров, където могат да се отпуснат и да забравят за тревогата", смята Наталия.

Котаракът Румен и неговият приятел Златин активно поддържат профила си и вече планират следващия си творчески проект - забавна публикация, нов календар или комикс. 

Вижте повече в репортажа на Димитър Минчев. 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Минувач
преди 1 година
Най -забавната страница във фейсбук ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 година
Като няма с какво да впечатлим, да използваме котарака. Сигнализирай за неуместен коментар