България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще си отдъхнем за кратко от валежите, но какво време ни очаква навръх Великден?

"Дъждовното време ще продължи и през следващата седмица", каза Александрина Янкова

10.04.2023 | 08:02 Редактор: Искра Ангелова

Дъждовен уикенд, но и със слънце.

"Температурите ще се повишат още от утре, но определено времето се представя повече като есенно, отколкото като пролетно, дори на моментно като зимно. Един път ни се струва, че е много топло, друг път, че е изключително студено. И днес така ще се задържи - малко по-студено в страната", каза синоптикът Александрина Янкова в студиото на "България сутрин". 

"И все пак през Страстната седмица ни предстои повече дъждовно време. По високите части ще има и сняг. Средиземноморски циклони носят това динамично време. Не само у нас, но и в нашите съседни страни. Само Гърция като че ли е изолирана от такъв тип процеси, но пък в четвъртък и петък ще си отдъхнем за кратко от дъждовното време и ще има повече слънчеви часове", допълни Янкова.

По думите ѝ на места температурите ще надвишават 20 градуса.

"В Гърция ще бъде най-топло. В по-голямата част от страната ще има слънчево време. В събота и неделя се очаква по-динамично време. Навръх Великден има опасност от градушки", подчерта синоптикът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Глобалните прогнози са, че дъждовното време ще продължи и през следващата седмица.

"Прогнозира се, че след 20 април времето ще се нормализира. Тогава ще имаме възможността да се радваме на доста високи температури", поясни Александрина Янкова.

Гледайте целия разговор във видеото.