България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Христофор Караджов: От "Възраждане" са като Тръмп - подвеждат избирателите, но са харесвани

Според него вотът в чужбина е бил положителен, тъй като е дал огромна подкрепа на ПП-ДБ

04.04.2023 | 09:30 Редактор: Тодор Петров

Във Великобритания българите имаха възможност да гласуват в 118 секции на изборите на 2 април. Преподавателят по журналистика Христофор Караджов съобщи в ефира на "България сутрин", че гласуването е преминало съвсем спокойно.

"Имаше машини, имаше и хартиено гласуване. Когато аз отидох да гласувам, машината се беше развалила и гласувах с хартия", отбеляза той.

"ПП-ДБ водят с около 8 хил. гласа, но "Възраждане" са много близо с около 6 хил. гласа. Най-големият резултат на "Възраждане" в чужбина, освен тези в Испания и Италия. Те са националистическа партия и предлагат всички лесни тези с бързи решения, които всяка фашистка партия предлага на избирателите си. Това беше партията, която беше уличена в най-много лъжи от колегите", подчерта Караджов пред Bulgaria ON AIR.

"Въпреки това те се харесаха на твърде много избиратели. Точно по начина, по който Тръмп се харесва от толкова много избиратели в САЩ. Макар че нещата, които казва, очевидно са неверни, измамни, подвеждащи. Но са прости, директни и обещават бързи решения в кратко време", каза още събеседникът.

Запитан за резултата на останалите партии на Острова и в САЩ, Христофор Караджов сподели:

ГЕРБ също имат известно представителството, но не много голямо. ДПС отсъства. Другите партии са с минимални гласове. ПП-ДБ и "Възраждане" са факторите. Такава е ситуацията и в САЩ. ПП-ДБ са много напред, "Възраждане" почти навсякъде са втора сила.

Според него вотът в чужбина е бил положителен, тъй като е дал огромна подкрепа на ПП-ДБ и практически е елиминирал ГЕРБ.

"Българите в чужбина не са по-различни хора от българите в България. Има много образовани и успели българи в чужбина, които изобщо не се интересуват от проблемите в България и не гласуват. Има и такива, които са останали с българското мислене и до голяма степен гласуват, както се гласува в България", посочи Караджов.

Гледайте целия разговор във видеото. 


2
0 rate up comment rate down comment 0
dwq
преди 1 година
Да берачите на малини и ягоди в Англия, ще ни определят съдбата в България! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
гном
преди 1 година
Караджов другите какви са девици в престилки с подноси Сигнализирай за неуместен коментар