България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Случайно в Майорка" - Доника Ризова представи вълнуващ роман за възрастни

"Винаги ще бъде мое второ семейство тази прекрасна телевизия Bulgaria ON AIR", сподели журналистът и писател

14.03.2023 | 09:05 Редактор: Тодор Петров

"Случайно в Майорка" е първият роман на журналиста и писател Доника Ризова. Това е вълнуваща история с вкус на шампанско и морски бриз, слънчева и пленителна като острова, от който е вдъхновена.

"Случайно се случва историята в тази моя първа книга за възрастни. Позната съм на читателите като детски писател. В главата си имам много истории, свързани с прекрасни места в Майорка. Вдъхновили са ме, както са ме вдъхновили много известни творци. Част от емоцията, върху която съм стъпила и съм разказала в книгата, се е случила в сърцето ми именно тук като телевизионен водещ. Винаги ще бъде мое второ семейство тази прекрасна телевизия Bulgaria ON AIR", сподели авторът на книгата в студиото на "България сутрин".

По думите на Ризова тепърва ще бъде измерван успехът на книгата, но тя вече получава много съобщения от непознати хора, които ѝ казват, че са открили себе си, стигайки до края на книгата. 

"Всеки разбира финала по различен начин. Това е магията на изкуството на книгите. Това е прекрасен начин да избягаш от всички проблеми, които ежедневно ни заливат", посочи журналистът и писател пред Bulgaria ON AIR

"Да пиша за деца беше и продължава да бъде огромно удоволствие. Продължавам непрекъснато да имам срещи с деца. Преди два дни бях в моя роден град Дупница - там се срещнах с два класа прекрасни третокласници. Децата са най-честният читател", каза още Доника Ризова.

Тя добави, че пише от много малка, още като 14-годишна ученичка пише в местния вестник в Дупница. 

"Обичам да разказвам истории с чувство за хумор и много самоирония. С годините човек все повече разбира, че животът е само един и му е даден и за да го празнува", отбеляза за финал Ризова.

Гледайте целия разговор във видеото.