България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Педофилско лоби на високо ниво създава чадър над сексуалните насилници на деца?

"Над година опитвахме да хванем преподавателя от УАСГ", поясни Ален Симеонов

18.01.2023 | 08:15 Редактор: Петя Кръстева

Близо 70% от децата прекарват в интернет всекидневно между 1 и 3 часа.  Почти всички деца сърфират през мобилен телефон, което крие много опасности. Преди дни от гражданската инициатива "Ловци на педофили" заловиха 34-годишен преподавател в УАСГ, подтиквал 13-годишно момиче към сексуален контакт. 

Опитваме да хванем този педофил още от 2021 г. Преди месец и половина той писа на наш профил в сайт за запознанства, След като му се каза, че кореспондира с момиче на 13 години, той изрази сексуален интересен. Близо месец говорихме с него, докато той пожела среща. На нея пуснахме примамка, която се представи за 13-годишно момиче. Поговориха си 2-3 минути, след което го спряхме, разказа Ален Симеонов от гражданската инициатива "Ловци на педофили" в "България сутрин".

По думите му преподавателят от УАСГ е искал да изгради семейство с 13-годишното момиче, по примера на свой приятел на 28 години, който също си намерил гадже дете.

"Той излъга за годините и професията си, а също и за снимката, изпратена в чата. Негови студенти се свързаха по-късно с нас и ни споделиха, че е преподавател", поясни гостът. 

Симеонов добави, че от инициативата обикновено извършват граждански арест, след което се свързват със 112. 

"Те пристигат в рамките на 5-10 минути, изясняват цялата ситуация и ако решат, че има престъпление, го арестуват, а ние даваме показания", разясни той.

До момента представителите на гражданската инициатива са заловили близо 50 души, за 13 от които е извикана и полиция.

 

"Самият закон, свързан със сексуалните престъпления, не е моделиран по съвременен начин. Над 90% от полицаите подкрепят това, което правим, но не могат да направят нищо повече от това да ги арестуват, защото по-горе в държавата има педофилско лоби, което създава чадър", заяви гостът пред Bulgaria ON AIR.

Според Симеонов социалните мрежи са бичът на съвременното общество и са се превърнали в поквара.

"Педофилите са до голяма степен нормално изглеждащи хора. Някои възрастни мъже имат специфичен начин за правене на селфита - снимат се отдолу. Тези, които нямат голям опит с деца, започват директно със сексуални предложения, а други - заобиколно", обобщи той,.

Ален Симеонов подчерта, че "трябва да се създаде гражданско общество и съзнание, за да започнат хората да обръщат внимание на случващото се около тях".

Гледайте целия разговор във видеото.