България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Връчват наградите "Златен пояс" в ефира на Bulgaria ON AIR тази вечер

"Имаше много атрактивни двубои, изпълнени с нокаути, но и с феърплей", посочи редакторът в Gol.bg Веселин Коларов

19.12.2022 | 09:35 Редактор: Тодор Петров

Тази вечер от 19:30 ч. в ефира на Bulgaria ON AIR ще бъдат връчени годишните награди "Златен пояс". Най-добрите състезатели и треньори в бойните спортове за 2022 г. ще бъдат отличени за пета поредна година от Националната асоциация на бойните спортове в България (НАБС). Националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR е официален медиен партньор на събитието.

"Тази година се проведоха 4 издания на бойната галавечер SENSHI. Имаше много атрактивни двубои и нокаути. Дуелите бяха изпълнени с феърплей. Надяваме се нашите представители да затвърдят доброто си представяне и през следващата година. Догодина ще има още подобрения в SENSHI - очакват ни все по-бляскави вечери и по-грандиозни битки. За пета година ще бъдат раздадени наградите "Златен пояс" в няколко категории. Федерациите ще раздадат призове на най-добрите спортисти", каза редакторът в Gol.bg Веселин Коларов.

В студиото на "България сутрин" той коментира и приключилото снощи Световно първенство по футбол, на което триумфира Аржентина след инфарктна победа с дузпи над Франция във финала.

"Това е най-скъпото Световно първенство в историята. То бе и най-краткото - продължи само 28 дни. Домакините се постараха много. Колеги похвалиха инфраструктурата, която ще остане за местните жители след края на Мондиала", посочи Коларов пред Bulgaria ON AIR.

Той отчете впечатляващите изяви на отбора на Мароко, който по пътя си към полуфиналите успя да отстрани два от големите фаворити - Испания и Португалия. 

"Имаше и изненади. Германия за второ поредно Световно първенство отпадна още в груповата фаза. Нещо, което никога до момента не се беше случвало на бундестима", отбеляза спортният журналист.

"През 1986 г. финалът между Аржентина и Германия беше определян за най-великия на световни първенства. Южноамериканците тогава спечелиха с 3:2, предвождани от великия Диего Марадона. 36 години по-късно неговият наследник Лео Меси успя да повтори постижението му в може би още по-велик мач. Меси е абсолютна легенда", подчерта Коларов. 

Гледайте целия разговор във видеото.