България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

На читателите им омръзнаха политическите интриги, хвърлиха се на Световното в Катар

Александър Попов обобщи най-четените теми от седмицата

16.12.2022 | 09:39 Редактор: Елеонора Танева

Вълнуваха ли се обикновените граждани от политическите интриги през седмицата?

Дали е игра или театър - всеки може да прецени. Очаквахме с интерес какво ще се случи с първия мандат, политиците ни убеждаваха в едно, социолозите в друго. Всички наблюдатели казваха, че няма да е успешен първият мандат. В ГЕРБ бяха длъжни да опитат, направиха медийна кампания, но на всички беше ясно, че то няма да бъде подкрепено", коментира главния редактор на информационния сайт dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

Той посочи, че читателите вече са се уморили от политиката в България. Не вижда шанс за втория мандат, а за третия - минимален.

"Има умора - писна ни, правим едно и също от година насам, говори се едно и също. Ясно е, че България в бъдещето си няма как да се управлява от самостоятелна партия. Предстоящата изборна битка ще бъде доста грозна, всеки ще се изтъква какви компромиси е направил", прогнозира Попов пред Bulgaria ON AIR.

Световното първенство в Катар е вълнувало повече читателите. 

"Станахме свидетели на изненади -стигането на мароканския отбор до полуфинал. Видяхме после размириците в Париж и Брюксел. Няма как - политиката и футболът вървят заедно, Франция и Мароко имат политически сблъсък от дълги години. Футболът победи, предвид финала в неделя", добави журналистът. 

Гледайте целия разговор във видеото.