България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Синоптик: Значително застудяване и дъжд от четвъртък

През почивните дни ще бъде облачно и мъгливо, посочи Александрина Янкова

14.11.2022 | 08:00 Редактор: Вяра Димова

Обрат във времето – дъжд и значително по-ниски температури преобладаваха през почивните дни. На места по високите върхове дъждът премина в сняг. 

"Трябва да свикваме с по-студените дни, въпреки че в следващите три дни времето ще се задържи около нормата за ноември месец. Не е изключено да има ниска облачност и мъгли. По-интересно е какво ще се случва в четвъртък, когато очакваме да се понижат температурите - ще бъдат в интервала между 1 и 6 градуса, максимални: 11-16 градуса. В югозападните райони - 17 градуса. В четвъртък обаче ще се понижат температурите с няколко градуса, ще има и превалявания", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в ефира на "България сутрин".

"Още е рано в населените места да потвърдим, че ще паднат снеговалежи, но определено в по-високите части ще има превалявания", допълни тя.

Синоптикът добави, че на Балканите атмосферата е стабилна. През следващите няколко дни ще се задържи слънчево, особено в Атина. А в петък и през почивните дни ще бъде облачно, мъгливо и дъждовно, стана ясно още от думите на Янкова.

"Ураганът "Никол" мина през Балканския полуостров и успя да достигне крайбрежието на щата Флорида, за съжаление е взел със себе си жертви. Успял е да нанесе сериозни материални щети. Хубавата новина е, че вече е успял да отслабне до тропическа буря", коментира още синоптикът.

Гледайте целия разговор във видеото.