България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Синоптик: Рязко спадане на температурите и първи сняг след 10 ноември

Уикендът ще е подходящ за пътуване до Черноморието

27.10.2022 | 07:54 Редактор: Петя Кръстева

Продължаваме да се радваме на слънчево и топло време за сезона с температури, надхвърлящи 25 градуса.

"Очаква ни слабо понижение на температурите, леки превалявания имаше в крайните западни части на страната и по Черноморието. През деня времето ще се задържи облачно в източните и югозападните райони, където в планините ще превали слабо. Температурите ще бъдат между 20-25 градуса. През почивните дни ще има повече слънце с температура между 18-22 градуса в южните райони", заяви синоптикът Петър Янков в ефира на "България сутрин".

По думите му ноември ще започне със слънчево време, а валежите, които се очакват около 31 октомври, бързо ще отминат. Те ще бъдат в Източна България.

"Рязко намаляване на температурите и валежи от дъжд и сняг се очакват след 10 ноември. Тогава в населените места ще вали дъжд, а по-високите полета - сняг", поясни Янков в студиото нa Bulgaria ON AIR.

Температурите у нас през уикенда ще бъдат между 19-24 градуса. В южните ни съседи те ще бъдат около 24-25 градуса. Най-топло ще е по Източното Средиземноморие - южно от Анталия, където температурите ще достигнат 28 градуса.

"Събота и неделя ще бъдат хубави дни за пътуване по нашето Черноморие и крайбрежието на южните ни съседни", обобщи Янков.

Гледайте цялата прогноза във видеото.