България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хубавото време ще се редува с валежите - очаква ни топъл и слънчев уикенд

С 2-3 градуса в някои райони температурите са по-високи от стандартните за сезона

10.10.2022 | 07:38 Редактор: Тодор Петров

"През уикенда се наслаждавахме на прекрасно есенно време. Днешният ден стартира с гъста мъгла в някои райони, която ще се разсее към средата на деня. Очаква ни слънчево време със сравнително високи температури през целия ден - до 25-26 градуса в Северозападна и Южна България. Валежи не се очакват", каза синоптик на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

Утре може да очакваме леко понижение на температурите с 2-3 градуса - максималните ще бъдат 15-17 градуса. Ще има и валежи с краткотраен характер. Силен вятър няма да има, той ще бъде умерен. 

"Хубавото време ще се редува с валежите. В сряда и четвъртък отново ще има валежи в Западна и Централна България. В източните райони може да има кратки валежи. В петък очакваме повишение на температурите и много слънчеви часове. Ще се радваме на прекрасен уикенд, който се очертава да бъде много слънчев и много топъл. Времето ще бъде прекрасно за разходка в планината", каза още Янкова.

Синоптикът посочи, че интензивни валежи е възможно да има в следващите дни в отделни райони от планините и в крайните западни райони.

С 2-3 градуса в някои райони температурите са по-високи от стандартните за сезона. Иначе, температурите са нормални за това време на годината, стана ясно още от думите на Янкова.

За щастие, вчерашното земетресение в Гърция от 5,1 по Рихтер не нанесе сериозни щети. Формира се обаче нов ураган - Джулия, който застрашава Централна Америка. Очаква се той да нанесе сериозни щети.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК