България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

След студената вълна ни очаква стабилно затопляне, градусите ще доближават 30

Астрономическата есен ще настъпи около 3 часа сутринта на 23 септември

22.09.2022 | 08:03 Редактор: Елеонора Танева

Чувствително захлаждане имаше в цялата страна през седмицата. 

"Празничният ден започна с облаци от север, рано сутринта в Софийското поле преваля слабо, облаците през деня ще се разкъсват и намаляват. Малко по-ветровито е по Черноморието, със скорост на вятъра 7-8 метра в секунда, но той ще отслабва. Следобед ще се заоблачи в северната и източната част на България, ще превали слаб дъжд, а градусите ще бъдат 15-19", заяви синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин"

Той уточни, че в петък астрономическата есен ще настъпи около 3 часа сутринта. 

"Ще имаме повече слънце, облачността ще се разкъсва, температурите ще се повишават до 21 градуса. Повишението ще продължи и през уикенда. Съботният ден ще започне със слънце, следобед ще има облаци, но валежи не се очакват. Неделя ще бъде по-хубавият ден за високопланински туризъм, ще има повече слънце, заоблачаване ще има вечерта", каза синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Янков предупреди всички, които са планирали почивка в Северна Италия, че ги очакват валежи, придружени с гръмотевици. У нас нова порция обилни валежи се очакват около 6-7 октомври.

"Новата седмица ще започне с топло време, с температури до 29 градуса. Чувствително ще се повишат градусите. Във вторник ще премине хладна облачна вълна с превалявания в западните райони, следва период със средни температури 24-29 градуса. Около 29-30 септември ще има нова порция валежи, когато ще има и кратко захлаждане", съобщи прогнозата в дългосрочен план Петър Янков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК