България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Глас от "Възраждане": Кирил Петков еднолично прекрати отношенията с "Газпром"

"Месеци по-рано трябваше да започнат нови преговори по договора", заяви Искра Михайлова

30.08.2022 | 08:33 Редактор: Ваня Кузманова

Защо само от "Възраждане" смятат, че могат да нормализират доставките на газ от "Газпром"?

"Тези преговори изискват обективна преценка и независима комуникация. Ние нямаме зависимости от нито една външна сила. Трябва да се води икономически диалог, който касае живота на всеки българин. Предходното правителство постави взаимоотношенията ни с Русия, с която ние имаме икономически полза да сме в добро партньорство, в риск", заяви бившият депутат от "Възраждане" Искра Михайлова в студиото на "България сутрин"

По думите ѝ не се прави достатъчно, защото това, което те казват до момента е, че ще се опитат да стоплят комуникацията по този договор, която била развалена от правителството на Кирил Петков.

"Месеци по-рано трябваше да започнат нови преговори по договор, тъй като настоящият изтича. В момента имаме договор, който не се изпълнява двустранно, тъй като ние отказахме да открием допълнителната сметка, с която да превалутират от "Газпром", посочи Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че не могат да кажат какъв ще е отговорът от руска страна, но това, което ние трябва да направим, е да се справим с тази криза.

"Предизборната кампания ще бъде изпълнена с неистини. Доскоро управляващите се опитват да вменяват вина навсякъде другаде в кризите, които са породени. Кирил Петков еднолично прекрати отношенията с "Газпром". От "Възраждане" трябва да се борим да сме първа политическа сила и да управляваме държавата самостоятелно. Едно лошо сглобено коалиционно правителство няма как да изправи България на крака. Няма в момента политическа организация, с която да водим преговори", заключи депутатът от "Възраждане". 

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
3 rate up comment rate down comment 0
дали да вярвам
преди 1 година
на хора, които са се ваксинирали, защото имат семейства, но на мен ми тръбят---не се ваксинирай, мамят те! Добре де, аз нима нямам семейство? Или моето семейство не е така нужно за обществото, колкото тяхното. Нали работеха само в мой интерес? Сигнализирай за неуместен коментар