България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Сизиф дали е бил щастлив?" - за всеки по нещо в книгата с фрагменти на Поли Муканова

Живият живот е най-основният вдъхновител, сподели писателят

13.05.2022 | 09:17 Редактор: Елеонора Танева

"Сизиф дали е бил щастлив?" е втората книга с фрагменти на Поли Муканова. В нея читателят може да намери калейдоскоп от преживявания и пътешествия от Русе до Вашингтон. Премиерата на книгата е тази вечер.

"Това е един интересен жанр, който със своята фрагментарност може да побере големи маршрути. Вътре има за всекиго по нещо. Събрала съм житейски фрагменти, по-философски, иронични, социални, злободневни. Живият живот е най-основният вдъхновител", каза авторът Поли Муканова в студиото на "България сутрин". 

Това е четвъртата ѝ художествена книга и втората с фрагменти, първата е публикувана преди 10 г.

"За да достигнем до щастие, минаваме през някакви изпитания и предизвикателства. Това ни помага да се докоснем до истинското щастие", каза още писателят пред Bulgaria ON AIR.

Изборът на дата за премиерата не е случаен.

"Петък 13-ти реално никой не го притеснява. Така както никой не се отказва от 13-а заплата, там фатализмът не се появява. Аз и моят издател Мартин Христов решихме, че датата е подходяща за представянето на "Сизиф дали е бил щастлив?". Знаем мита за Сизиф и щастието, съпроводено с много страдание и усилия, които определят целия ни житейски път", допълни авторът. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК