България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Синдикат "Защита": Лъжите на правителството нямат край, нещата са трагични

"За последните няколко месеца българинът е обеднял с 200 лв.", алармира Красимир Митов

12.05.2022 | 07:58 Редактор: Здравко Черкезов

От национален синдикат "Защита" организират днес национален протест на здравните работници, недоволни от неизпълненото обещание за по-високи заплати и забавянето на Ковид-добавката за лекарите на първа линия.

"Ковид-добавките са забавени с 2 седмици, но това не е най-големият проблем. Държавата не разполага със средства и това, което е обещала миналата година, няма да се случи. Премиерът в присъствието на целия кабинет обеща щедро, че медиците ще бъдат възнаградени от 1 април и това не се случи. Сега си прехвърлят топката – щяло да бъде от 1 август", коментира председателят на синдикат "Защита" Красимир Митов в студиото на "България сутрин".

На автошествието освен медици ще се включат и представители на всички браншове.

"Лъжите на това правителство нямат край. Излъгаха здравните работници, пътния бранш, столичния транспорт, фалираха "Български пощи" – само лъжи, от които произтича спекула, която помпа инфлацията. За последните няколко месеца българинът е обеднял с 200 лв. – средства, които инфлацията изяде за няколко месеца", скочи председателят на синдикат "Защита" в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Всеки ден искаме обяснения, но няма чуваемост. Отношението е пренебрежително към всички български граждани, всички сектори. Момчетата официално са на власт от половин година, но президентът ги намери отпреди една година. Когато лъжеш - лъжи кратко, недей да ме лъжеш цял живот", каза още Митов.

С автошествието от синдикат "Защита" искат да възстановят диалога с правителството и така "тези обещания да се превърнат в реалност".

"Но на практика не се получава и затова другата седмица цялата държава е готова да протестира. В момента нещата са толкова трагични, не говорим за сектор "Здравеопазване", а за всички сектори, правителството не може да се справи, кризата се задълбочава, инфлацията се увеличава... Бездействието на правителството ще доведе до сериозен срив на българската икономика", смята гостът в студиото.

Докога ще издържи управляващата коалиция?

Ще изкара пълния си мандат въпреки различията и трусовете.
9%
Ще се разпадне съвсем скоро и до няколко месеца отиваме на избори.
55%
Ще издържи до края на тази година, предсрочни избори ще има през 2023 г.
13%
И управляващите, и опозицията не искат избори - ще правят компромиси максимално дълго време.
23%
Общо 1906 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК