България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Силен дебют на Александър Кендеров в новия филм на Виктор Божинов "Бягство"

Младият актьор разказа в студиото на "България сутрин" за заснемането на лентата 

27.04.2022 | 09:42 Редактор: Тодор Петров

Новият филм на Виктор Божинов "Бягство" ще направи своята премиера на 11 май. За главната роля режисьорът се доверява на младия актьор Александър Кендеров, който прави своя дебют в киното.

"Сблъсъкът между младите поколения е сблъсък между две общности с напълно различни житейски философии. В едното място се използва физически труд и насилие, за да бъдат избити някакви вредни навици от младите хора. Сблъсъкът е бягство от едното към другото място. Във филма бягството е по-скоро вид спасение", разказа Александър Кендеров в студиото на "България сутрин".

Признава, че е било изключителна отговорност за него да оправдае доверието на Виктор Божинов. Получил е помощ от своите колеги във филма, от които е научил много.

Лентата е заснета на 1650 метра надморска височина в изоставеното селище Чамла край Триград и околностите, а предпредпремиерата ще се състои на 7 май именно в Чамла.

"Не се усещаше умората, наблюдавахме страхотни гледки. Горе, накъдето и да погледнеш, виждаш красота и страхотна енергия, която те зарежда за снимки. Най-трудната сцена за заснемане е дългата ни екшън сцена, която изискваше много усилия от режисьора и каскадьорите", сподели актьорът пред Bulgaria ON AIR.

"Бих желал да изиграя абсолютно всичко, ако имам възможност. Предизвикателствата са предизвикателства, от всичко трябва да се опитва в този живот. Разбира се, с някакви граници", каза още Кендеров. 

Режисьорът Виктор Божинов е приемал идеи от младия актьор, за което Александър Кендеров е много благодарен.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК