България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Традиции зад граница: Свет Радославов организира боядисване на яйца в Чикаго

Важно да намираме неща като Великден или музиката, които да ни свързват, където и да сме, каза виртуозният цигулар

25.04.2022 | 08:33 Редактор: Елеонора Танева

Българите спазват великденските традиции по целия свят. Запознават с тях и местното население. Виртуозния цигулар Свет Радославов организира масово боядисване на яйца за деца в Чикаго.

"Опитвам се да разпространявам тази велика традиция. Вчера помогнахме на децата да боядисат яйца в нашата школа по танци. Половината от децата бяха българчета, останалите - американци", уточни Свет Радославов пред "България сутрин".

Всички са се забавлявали, не е имало сърдити след боренето с боядисаните яйца.

"В нашата традиция има игра, има надпревара кой ще победи Не е като само да събираш шоколадови яйца. Стана невероятна игра, която децата ще запомнят. Вчера две момичета си бореха яйцата и двете имаха усмивки на лицето, защото нямаше значение кой бие и кой губи. Това е хубав спомен за всички деца", добави виртуозният цигулар пред Bulgaria ON AIR.

И пожелава най-важното - да сме здрави, щастливи и единни.

"Всички сме различни, но е важно да намираме неща като Великден или музиката - да имаме нещо, което да ни свързва. И където и да сме разпръснати по света, е важно да следваме нещата, които ни мотивират и да гледаме с позитивизъм", добави Свет Радославов. 

Виртуозният цигулар поздрави зрителите на "България сутрин" с колаборацията "Будители".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК