България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Динамичен край на февруари, март се очертава с топло и сухо време

Последният снеговалеж ще бъде на 25/26 февруари, прогнозира метеорологът Петър Янков

17.02.2022 | 08:00 Редактор: Здравко Черкезов

През уикенда ще се радваме на топло и слънчево време. Събота ще е по-подходящият ден за любителите на планинския туризъм. Късно следобед ще има заоблачаване, но в повечето часове от деня ще бъде приятно за всички планинари. В неделя ни очакват превалявания от дъжд.

Това прогнозира метеорологът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

"В понеделник ще се увеличи облачността и във вторник валежите ще преминат в сняг. Те ще са по-продължителни и по-интензивни, макар и с мокър сняг, което издава едни по-силни конективни потоци и склонност към леки валежи", изтъкна синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Снегът ще се стопи още в сряда и след динамично време с топли периоди последният снеговалеж за февруари ще е на 25/26 февруари, стана ясно още от думите на Янков.

"Февруари ще завърши с топло време, рязко ще се повишат температурите и последният ден ще е с температури над 18 градуса. Последните прогнози за март месец са за топло и сухо време, така че март бързо ще се стопи снегът по нашите планини", посочи метеорологът в студиото.

Петър Янков сподели и ценен съвет за любителите на планината, който и военните авиатори го знаят, включително президентът: "За високо в планината "четирите П-та" са важни – предварителната подготовка предотвратява провала!"

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК