fallback

"Това остава" - Лия се завърна с нов албум след 17-годишна пауза

"Душата ми искаше да пее балади и си подарих това бижу", сподели певицата

18.01.2022 | 09:38 Автор: Ваня Кузманова

След 17 години пауза, едно от емблематичните имена в българската музика - Лия, се завърна с нов албум, озаглавен "Това остава".

"Не съм мислила, че ще се завърна след такава дълга пауза. Започнах с едно хаотично поръчване на няколко песни с хора, с които съм работила. Записваше ми се нещо качествено, хубаво", каза Лия в студиото на "България сутрин".  

"Имаше моменти, в които бях достатъчно ангажирана, тоест не съм стояла и не съм бездействала, като си мислех, че музиката остава част от моето минало, но никога не съм казвала, че приключвам окончателно", допълни певицата. 

Винаги е искала да прави качествена музика с послания, които оставяш след себе си, но когато си в музикална компания, тогава се съобразяваш с много други неща. 

"Душата ми искаше да пее балади и си подарих това бижу", каза гостът в студиото. 

Нейният партньор, с когото живее вече 20 години, е първият човек, който пръв чува всяка новите ѝ песни. "Нямам търпение да му пусна песента. Той е изключително музикален и критичен", отбеляза Лия пред Bulgaria ON AIR.  

"Набрала съм страхотна енергия, неслучайно песента "Отлитат птиците" е с народни мотиви. Готова съм с 6 авторски македонски песни и нямам търпение да довърша и този започнат проект, за да подаря нещо на хората, които слушат по автентична музика", завърши певицата. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България сутрин
fallback