България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Астролог: Ретроградният Меркурий не е лош, годината е много хубава за водните знаци

"Периодът 11 май - 10 октомври е много интересен", каза Кирил Горанов

14.01.2022 | 08:01 Редактор: Теодора Патронова

Връхлита ни ретрограден Меркурий. Върху кои сфери има влияние?

"Ретроградният Меркурий вече е започнал. Ретроградните планети имат едно предварително действие. При Меркурий това е около седмица. Той вече е активен около седмица. Има фаза, която е след приключването на периода. В момента имаме едно застъпване на две лични бързи планети - Меркурий и Венера. Това се среща един път на около на 4-5 години", обясни астрологът Кирил Горанов в "България сутрин".

Той поясни, че Меркурий е свързан с комуникацията и техниката. Много хора усещат нужда от ревизия в дадени тематики. 

"Ретроградният Меркурий в никакъв случай не е лош, особено ако човек знае как да работи с него. Имайте предвид, че това е планета, която ако се работи качествено с нея, може даже да имате успехи в някои теми. Единственото, което трябва да се запомни, е да не се започват нови неща. На много места се спекулира, че не е хубаво да се подписват договори. Зависи. Ако се преподписват договори и ако се подписват договори, които предварително са договорени, не е проблем", разясни Горанов пред Bulgaria ON AIR.

Астрологът каза, че ретроградният Меркурий ни кара да обърнем внимание на проблем, преди да е станал голям. Според него това не е толкова лош период, колкото хората смятат. 

"Меркурий става три до четири пъти в годината ретрограден. Това става заради обиколката около Слънцето, която е 120 дни, а при Земята е 360. Времето, в което Меркурий застава между Слънцето и Земята, изглежда, че се забавя на небосвода. Оттам идва названието. Всяка една планета има ретроградно движение. При по-бавните планети - Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон това нещо е всяка година. Само че периодите при най-бавните планети продължават половин година и повече. Най-важно да се следи Меркурий, Венера и Марс", коментира Горанов. 

Той отбеляза, че има протести заради Марс, който е в Риби, Сатурн, който стои във Водолей, което пък е репресия на масите. По думите му това нещо ще продължи през тази година доста активно. 

"Периодът 11 май - 10 октомври е много интересен. Това е период, в който Юпитер ще навлезе в следващия знак след Риби временно, преди да стане ретрограден и да се върне отново в Риби. Той ще влезе в знак Овен, който е свързан с активни инициации. Като се комбинира със Сатурн във Водолей наистина дава протести и то не само в България", съобщи астрологът. 

Горанов изтъкна, че има хора, на които не им влияе ретроградният Меркурий, като например родените под такъв период.

"Тази година е много хубава за всички водни знаци. Самата година е хубава за време за себе си, за арт занимания, защото Юпитер е в Риби. След 2 февруари започва Новата китайска година. Това ще е година на тигъра. При всички положения е хубаво човек да се занимава с по-духовни и артистични занимания. Тази година ще е добра за артистите", коментира той. 

Астрологът посочи, че при Овен, Лъв и Стрелец периодът от 11 май до 10 октомври ще е доста активен. При земните знаци ще има спокойствие през тази година, а при въздушните ще има нужда от учене. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК