България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Екзотични дестинации и две книги - годината на писателя Северина Маркова

Пътешественичката се е прицелила в Камчатка и Патагония 

24.12.2021 | 08:30 Редактор: Тодор Петров

Писателят и пътешественик Северина Маркова представи две свои книги в студиото на "България сутрин" - "Вихрушка" и "Затворници на времето".

"Всички си мислеха, че става въпрос за пътеписи или различни туристически дестинации. Не. "Вихрушка" е много силна книга за човешките взаимоотношения. В тази книга всеки намира нещо за себе си. "Затворници на времето" се препокри с времето, което ни се случи. Всеки от нас разполага с Х количество време, в което може да направи каквото иска. Концепцията е, че всяко нещо в живота зависи от нас и начина, по който ние се чувстваме", сподели Маркова.

"Тази година за мен беше много благодатна, случиха ми се 10-11 нови дестинации в едно много тежко време. Етиопия и Венецуела бяха сред тези места - по-далечни и по-екзотични, по-странни и непрестъпни места. Годината беше много вълнуваща и пълна", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

И изтъкна, че единственото общо нещо между българите и етиопците е, че сме наследници на много древни цивилизации. 

"Животът там е много изостанал. Порази ме и ме впечатли тяхната вяра. Поразителни бяха очите на децата и вярата на хората", отбеляза писателят и пътешественик.

"Камчатка ме вика следващата година. Много ми се иска да стигна и до централната част на Патагония", сподели плановете си Маркова.

"За мен винаги Бъдни вечер и Коледа са дни на равносметка - с какво тази година бях по-добър и успях ли да зарадвам повече хора с моето присъствие", каза тя за финал.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК