България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Северна Македония научават от българските медии всичко за трагедията на АМ "Струма"

Журналистът Владимир Перев и кметът на Перник Станислав Владимиров говориха в "България сутрин"

23.11.2021 | 08:14 Редактор: Жаклина Иванова

Оскъдна е информацията в македонските медии за случилото се на АМ "Струма". Към мястото пътува и македонският премиер Зоран Заев, както и министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

"В медиите в Северна Македония няма никаква информация за инцидента и за това, което става. Каквото знаем, е от българските медии. Знаем, че премиерът и външният министър пътуват към България заради катастрофата. У нас никой не знае още какво става", обясни македонският журналист Владимир Перев в ефира на "България сутрин"

Той каза, че се знае от информацията до момента, че са били 4 автобуса на една компания. Те са пътували от Истанбул до Северна Македония.  

Журналистът сподели, че до момента няма информация за останалите три автобуса.

"Такава трагедия с автобус досега не е имало", посочи Перев.

"Автобус с македонска регистрация, около 2:30 - 3:00 часа, е претърпял тежък инцидент, след което се е самозапалил. За съжаление, голяма част от пътуващите вътре са загинали. 7 души са откарани в "Пирогов". Те са в сравнително добро състояние", подчерта кметът на Перник Станислав Владимиров пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че няма информация за другите автобуси. По думите му автобусът се е ударил в мантинела, след което се е откъснал и е спрял в мантинелата отпред.

"Такава трагедия не съм виждал. Самият участък е много тежък - с много голям наклон и завои е. Ако човек не го познава, подцени го и влезе с по-голяма скорост, може да стане беля", уточни кметът на Перник.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК