България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво се случва след положителен тест на дете в училище

92% от родителите на учениците в 119-о са дали съгласието си

10.11.2021 | 08:51 Редактор: Тодор Петров

92% от родителите на учениците от 1 до 4 клас в столичното 119-о училище са дали своето съгласие децата им да бъдат тествани. По заповед на МОН не беше възможно да покажем тестването на учениците.

В "България сутрин" обаче ви срещнахме с директора на училището - Диян Стаматов, който предостави интересна и важна информация.

"Хубаво е, че повече от 92% от родителите подписаха декларации. Нямаше никакви закъснели днес. Всички учители се включиха, нямаме нито един отказал се. Родителите доброволци са около 70", обясни той за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Стаматов припомни, че при положителен резултат от теста детето изчаква при медицинската сестра в училището. Обаждат се на родителите и те отиват да го вземат, за да го откарат при личния лекар. При потвърждение с положителен PCR тест ученикът си остава вкъщи, но класът не се поставя под карантина.

"Синхронно ще преминава обучението на малките ученици, които си остават вкъщи. Учителят включва лаптопа и това, което се вижда и чува в класната стая, ще се вижда и чува в домашни условия", отбеляза още Стаматов.

Родителите трябва да намерят сила и смелост децата да се включат присъствено, подчерта училищният директор. Той е видял еуфория у децата и желание у родителите при процеса по тестването за коронавирус.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК