България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Страхотни дизайнери ще се изявяват на фестивала Melba в София

Подробности от организаторите на събитието Адриана Андреева и Бояна Гяурова

10.11.2021 | 07:58 Редактор: Тодор Петров

От 11 до 21 ноември в София ще се проведе единственият фестивал за дизайн в София - Melba. Шест видни представители на европейската дизайн сцена ще се включат в четвъртото издание на фестивала.

"Нарича се Melba, защото за нас това е събирателен сладък образ на любими неща. Имаме съчетание на свързани с дизайна съставки. Това, което се случва в съвременния дизайн и неговото отражение в нашето ежедневие. Говорим за дизайна в най-богатите му проявления", каза организаторът на събитието Адриана Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Другият организатор - Бояна Гяурова, посочи в "България сутрин", че в събота у нас ще пристигат няколко страхотни дизайнери от чужбина - от Испания, Чехия и Германия. 

На изложба на българския дизайн утре пък ще бъдат представени 11 проекта. Те са на дизайнери, които работят в различни сфери. Изложбата ще продължи 10 дни.

Организаторите на Melba искат да свържат публиката с няколко теми и хората да разберат какво стои зад дългия процес на творчеството. 

"Искаме да покажем на широката аудитория, че дизайнът е нещо абсолютно достъпно, всеки от нас го използва и би трябвало да има отношение към него. Хората ще могат да бъдат по-добър избор", изтъкна Гяурова.

"Фестивалът е изключително отворен, всичките ни събития са с вход свободен. Имаме изложби, работилници, най-различни срещи - извън симпозиума, за който тече продажба на билети. Всичко се излъчва онлайн, за да е по-достъпно за публиката. Абсолютно убедени сме в живия контакт, това е безценно", отбеляза Андреева.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК