България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на 1 април ще видите

Каква е позицията на банките за планирания от правителството таван на лихвите по потребителските кредити?

31.03.2014 | 15:15 Редактор: Мариета Иванова
 В Сутрешния блок на 1 април ще видите

Как ще се отрази на банките решението на депутатите да сложат таван на лихвите за потребителските кредити и ще трябва ли да връщат пари на потребителите? И още - предлагат ли фирмите по-добри проекти и раздвижва ли се бизнес кредитирането? Отговор на тези въпроси ще даде главният изпълнителен директор на СИБАНК Петър Андронов малко след  7:30.

Необходимо ли е изготвяне на нов Наказателен кодекс и защо приетите вече промени не са универсално средство за борба с престъпността? Отговорите очаквайте точно в 8.00.

Как се развива обучението по информатика и математика у нас и какъв е потенциалът и възможностите на българските деца да се явяват на международни състезания? Получихме ли достатъчно пари, с които да се финансират участията зад граница и какво трябва да се промени, за да се развиват повече родните таланти? Темата ще проследим след 8.30, а гост в студиото ще бъде академик Благовест Сендов.

Как се справят фирмите с усвояването на парите по Оперативна програма „Конкурентоспособност“ и с какви трудности се сблъсква бизнесът? Какво е да бъдеш успешен предприемач?  

И още - в деня на шегата - как се измислят шегите и какъв заряд носят на получателите?

Гледайте ни! Започваме точно в 6:30.