България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Европейските ни шампиони по карате киокушин за пътя към отличията

В "България сутрин" гостуваха Любомир Борисов, Пламен Апостолов и треньорът Христо Христов

05.10.2021 | 09:45 Редактор: Жаклина Иванова

Общо 15 отличия завоюва националният отбор на карате киокушин федерация ни от Европейското първенство в Полша. Европейски шампиони при кадетите до 21-годишна възраст станаха Пламен Апостолов и Любомир Борисов.   

"Чувстваме се добре. Виждаме, че тежките тренировки се отплащат, което е най-важно", сподели Борисов в студиото на "България сутрин".

"Подготовката е винаги от самото начало. Не е един, два или три месеца преди състезание. Всеки ден трябва да бъдеш в залата, най-важно е постоянството", добави той.

"Момчетата са достатъчно мотивирани, което прави нашата задача като треньори по-лесна. Трябва да се цени техният труд на тази възраст, в която изкушенията са навсякъде. Те успяват да се концентрират, да бъдат всеки ден в залата и да следват пътя си. Психологическото натоварване и напрежението са най-трудни", призна треньорът Христо Христов пред Bulgaria ON AIR.

Пламен разказа, че всички негови срещи са били с представители с по-високо кю от неговото.

"Психиката е ключова. Това е дългогодишен процес. Аз се опитвам да ги натоваря не само физически, но и психически, както и да бъда учител във всяко едно направление. Много е важен и контактът с родителите", сподели още треньорът.

Пламен Апостолов посочи, че предстоят световни първенства догодина, а декември месец във Варна ще се проведе отново Европейско първенство.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК