България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Версия: Убийството на "Герена" не е поръчково, стрелецът не е професионалист

Изстреляни са 6-7 куршума, но само един от тях е засегнал жертвата, посочи криминалистът Иван Савов

30.09.2021 | 09:06 Редактор: Тодор Петров

Вчера сутринта на стадиона на "Левски" показно бе убит Георги Христов - Тинето. Мъжът е известен на органите на МВР, осъждан е за убийство. 44-годишният мъж, който е тренирал в боксовия клуб на "Герена", е прострелян смъртоносно в главата.

"Абсолютно умишлено и подготвено деяние. Човекът е следен. Знаело се е, че по това време ще бъде тук. Напълно е възможно това деяние да е извършено от негов партньор в престъпленията, може и да е от негова жертва или близък на жертва", смята криминалистът Иван Савов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че са изстреляни 6-7 куршума, но само един от тях е засегнал жертвата. Според Савов стрелецът не е бил добре подготвен, което изключва версията за поръчково убийство.

"Ако беше някой професионалист, със сигурност нямаше да има толкова изстрели. По-скоро деянието е извършено с нотка на злоба и лично отношение. Това че лицето е било покрито с чанта говори, че може би самият извършител се е отвратил от това, което е направил. Няма нищо неясно от гледна точка на мотивите. Този човек, въпреки че е излязъл от затвора, най-вероятно не се е занимавал с благотворителна дейност", коментира криминалистът.

По думите му мястото на убийството е подходящо, защото съвсем наблизо се намира оградата на комплекса и шосето, на което човек спокойно може да паркира автомобил, с който да избяга. 

"Особено в ранните часове, когато няма и хора, които могат да заподозрат каквoто и да било", отбеляза Савов в ефира на "България сутрин".

Криминалистът посочи, че камерите в района снимат от висок ракурс - те са панорамни и обхващат цялата територия. Охранителната система била рехава, но това не изключвало възможността стрелецът да е заснет.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК