България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Александър Сиди: ВМРО категорично се отказва от разговори с Марешки и Сидеров

45-ото НС не роди нищо освен пълен с грешки Изборен кодекс, заяви той

07.05.2021 | 09:43 Редактор: Никола Симеонов

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов намекна за евентуална коалиция между НФСБ, ВМРО и КОД на Петър Москов на предсрочните парламентарни избори през юли. Такива разговори щели да започнат в понеделник, съобщи Каракачанов.

Възможно ли е да се случи подобно обединение за следващите избори?

"Логичното е да търсим обединение, след като не получихме подкрепата да прескочим 4-процентовия праг. Но то не е за влизане в парламента на всяка цена, а за влизане в бъдещето", заяви Александър Сиди от ВМРО в студиото на "България сутрин".

По думите му се наблюдава арогантно поведение от политическите партии.

"Виждаме един креслив диалог. 45-ото Народно събрание не роди нищо освен пълен с грешки Изборен кодекс. Това показва как точно работеше това събрание. Пропорционалната система е забранена от следващите избори, но не е заложена нова. Народните представителите задължиха следващото НС отново да отвори Изборния кодекс", добави Сиди.

Той смята, че премахването на ограниченията за брой секции в чужбина ще докара повече от 20-30 хил. гласа от Турция. 

"Тези гласове няма да променят резултатите, но тук става въпрос за честност на изборите, каквато в Турция няма", каза Сиди пред Bulgaria ON AIR.

На мнение е, че евентуална патриотична коалиция може да предложи на гражданите нов модел, различен от сегашния. 

"Целта е да променим Народното събрание, защото в него има от либерали на ляво и нищо друго - трябва да има повече патриотизъм и контрапункт. Ще видим един проект, с който ще се опитаме да върнем България обратно в консервативното пространство", каза Сиди пред водещата Мария Константинова и беше категоричен:

"Отказваме се от всякакви разговори със Сидеров и Марешки".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК