България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"До последен зъб": За чудовищата след пандемията с хумор

Сценаристът Тео Чепилов разказа за новия си илюстриран пост-апокалиптичен роман

19.04.2021 | 09:30 Редактор: Никола Симеонов

Романът на сценариста Тео Чепилов "До последен зъб" е една забавна и предизвикателна смесица от екшън, фантастика, трилър и хорър, в която не са пощадени всички жанрови клишета, както и социалните предразсъдъци и суеверия, появили се след настъпването на пандемията от Ковид-19. Първоначално романът стартира като онлайн сериал.

"Като започне да се случва нещо, веднага си представям най-лошия сценарии. За мен това е логиката на японските хоръри. Като видиш най-ужасното, се успокояваш, че настоящето всъщност не е най-лошото", каза Чепилов в ефира на "България сутрин"

По думите му в романа се разказва за последните хора, които са оцелели след вируса и се борят за оцеляване "до последен зъб".

"В него има "панелна романтика" - оцелелите са бивши гаджета. Помислих си кой може да е най-лошият човек, който да срещнеш като едва ли не единствения оцелял след края на света - гаджето от училище", добави шеговито авторът пред Bulgaria ON AIR.

На въпроса кой не трябва да си купува този роман, Чепилов отговори:

"Мои роднини, защото вътре има много биографични неща, както и хората без чувство за хумор."

Сценаристът добави, че образите в романа, сред които "напориста офис мацка", "изобретателен дилър" и "инфлуенсърка без късмет", са събирателни.

"Те се родиха от България. Ако погледнеш, това са маргиналите, които не виждаме по сериалите, филмите и рекламите. Това са истинските хора, които живеят по крайните квартали", посочи Чепилов пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров.

Книгата има аудиоверсия, която ще излезе след месец. Разказвач ще бъде Китодар Тодоров, а музиката е създадена от Валери Шолевски - Ogonek.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК